Ajankohtaista

« Takaisin

Juncar-kuomuilla tutkitusti pienempi polttoaineenkulutus

Muista perävaunuvalmistajista poiketen Juncar Oy tarjoaa suureen osaan Juncar-perävaunuja oman kuomumallistonsa. Tyylikäs aerodynaaminen muoto ja edistyneet yksityiskohdat parantavat käyttömukavuutta ja vähentävät kuomun ilmanvastusta.

Saadaksemme puolueettoman tutkimustuloksen teetimme Seinäjoen ammattikorkeakoulun auto- ja työkonetekniikan yksikössä tutkimuksen kuomujen polttoainekulutuksesta. Testissä verrattiin 150x325cm Juncar-kuomua markkinoilla yleisesti käytettyyn samankokoiseen kuomumalliin. Tutkimustuloksessa ero oli selkeä. Juncar-kuomulla polttoaineenkulutus oli keskimäärin 7,74 % vähäisempää toiseen kuomumalliin verrattuna. Testissä käytetyssä ajoneuvossa kulutusero oli keskimäärin 0,82 litraa sadalla kilometrillä.
 
Nykyisillä ennätyskorkeilla polttoaineen hinnoilla tämä tarkoittaa selkeää säästöä. Pelkästään kesän mökkimatkoista perävaunun kanssa voi hyvinkin kertyä yli 2 000 kilometriä, jolloin puhutaan jo 50 euron vuosisäästöstä. Lomareissu Etelä-Suomesta pohjoiseen tekee lähes saman säästön jo yhdellä reissulla. Mikäli perävaunu taas on päivittäinen työkalu, nousee summa vuositasolla jo satoihin euroihin ja vaunun käyttöiän aikana jopa tuhansiin. Vähentyneen polttoainekulutuksen myötä Juncar-kuomu on myös ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta.
 
Juncar-kuomut ovat myös käytettävyydeltään ja ulkonäöltään huippuluokkaa. Uusimmat kuomumallit ovat saatavilla tutun harmaan lisäksi myös tyylikkään mustana. Saranointi on perävaunun laitojen ulkopuolella, joten voit hyödyntää vaunun leveyden maksimaalisesti. Oivaltavan suunnittelun ansiosta kuomu on myös huomattavasti nopeampi kiinnittää ja irrottaa kuin muut markkinoilla olevat mallit. Integroitu lukko ja vahva nostokahva tekevät avaamisen ja sulkemisen vaivattomaksi.
 
Voit tutustua kuomujen ominaisuuksiin Youtubessa täällä tai jälleenmyyjiemme luona.
 

Takaisin